Verduurzamingstraject

Het verduurzamen van een huis is een persoonlijk proces en vereist maatwerk. U zoekt natuurlijk maatregelen die passen bij uw woning, maar u heeft ook bepaalde comfortwensen en een bepaald budget. Wilt u gaan verduurzamen en/of heeft u plannen voor grootschalig onderhoud en renovatie? Dan is het slim om eerst een energieadviseur naar de woning te laten kijken. Een energieadviseur kan inschatten welke maatregelen passen bij uw woning én bij u.

Met het energieadvies van Labelverbetering krijgt u inzicht in de mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Zo weet u waar u aan toe bent, en maakt u straks de juiste keuzes om de energieprestatie van uw woning te verbeteren. Een verbeterde energieprestatie van uw woning heeft als resultaat:

Lagere energiekosten

Lagere onderhoudskosten

Meer wooncomfort

Beter voor het milieu

Waardevermeerdering van uw vastgoed

Het verduurzamingstraject van Labelverbetering bestaat uit drie onderdelen:

  • Het opstellen van een energielabel van de huidige woning
  • Een persoonlijk woning verbeterplan aan de hand van 3 verduurzamingsscenario’s
  • Ondersteuning bij aanvragen van subsidies en/of een energiebespaarlening.

Stappenplan

Stap 1

Opname van de woning bij u op locatie en het berekenen van een energielabel van uw woning in de huidige staat. (duur 1-1,5 uur)

Stap 2

U ontvangt een persoonlijk Woningverbeterplan met een indicatieve energielabelberekening na realisatie van de energiebesparende maatregelen uit verschillende scenario’s. Financieel rendabel, zeer energiezuinig scenario).

Stap 3

Een telefonische bespreking van uw Woningverbeterplan. Heeft u nog vragen of opmerkingen over uw woningverbeterplan?Wij kunnen uw woningverbeterplan telefonisch met u doornemen en waar nodig toelichten. U mag ons hiervoor tijdens kantooruren bellen op 085 – 130 05 81

Stap 4

Een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen en ondersteuning bij het offerte-traject van de geadviseerde energiebesparende maatregelen.

Stap 5

Inventariseren van de mogelijkheden voor subsidie en duurzaamheidsleningen en ondersteuning bij de aanvraag hiervan.