Isolatie onderzoek

Bij veel oudere woningen is niet bekend of / en hoeveel isolatie aanwezig is. Vaak blijkt, dat door de jaren heen wel isolatie is aangebracht maar door wisseling van eigenaren het niet goed bekend is waar en hoeveel er is geïsoleerd. De aangebrachte isolatie is vaak niet gedocumenteerd. Tijdens een Isolatie onderzoek onderzoekt de adviseur hoe het ervoor staat met de isolatie in uw woning. Er worden tijdens de inspectie boorpunten in de muren en eventueel het dak gemaakt om de dikte van de isolatie zo goed mogelijk te kunnen vaststellen. De posities van de boorpunten worden in overleg met u bepaald.

*Het isolatie onderzoek kan alleen in combinatie met het opstellen van een Energielabel worden afgenomen.

A.   Isolatie onderzoek Spouwmuur (buiten)

Door onvoldoende inzicht te hebben in de aanwezige isolatie kan ook lastiger worden bepaald waar en op welke wijze het isolatieniveau van de woning kan worden verbeterd. Het isolatieonderzoek biedt uitkomst.

Tijdens dit onderzoek wordt de staat en aanwezigheid van isolatie in de spouwmuur bekeken. Dit wordt gedaan door meerdere gaten te boren in de buitenmuur en hier een kleine camera (endoscoop) naar binnen te brengen. Na het onderzoek ontvangt u een rapport met bijbehorende inspectiefoto’s.

 

isolatie onderzoek

Tarief Isolatie onderzoek

– Kosten Tussenwoning: €75,- excl. BTW

 – Kosten Hoekwoning: €95,- excl. BTW