Isolatie onderzoek

Bij veel oudere woningen is niet bekend of / en hoeveel isolatie aanwezig is. Vaak blijkt, dat door de jaren heen wel isolatie is aangebracht maar door wisseling van eigenaren het niet goed bekend is waar en hoeveel er is geïsoleerd. De aangebrachte isolatie is vaak niet gedocumenteerd. Tijdens een Isolatie onderzoek onderzoekt de adviseur hoe het ervoor staat met de isolatie in uw woning. Er worden tijdens de inspectie boorpunten in de muren en eventueel het dak gemaakt om de dikte van de isolatie zo goed mogelijk te kunnen vaststellen. De posities van de boorpunten worden in overleg met u bepaald.
*Het isolatie onderzoek kan alleen in combinatie met het opstellen van een Energielabel worden afgenomen.

Voordelen isolatie onderzoek

1) Identificatie van problemen: Een spouwmuuronderzoek kan helpen om eventuele problemen met de muur te identificeren, zoals vochtproblemen, schimmelvorming, losse isolatie. Het opsporen van deze problemen kan helpen om verdere schade aan het gebouw te voorkomen en de kosten van reparaties te minimaliseren.


2) Energie-efficiëntie: Als de spouwmuur goed geïsoleerd is, kan dit helpen om de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren en de energiekosten te verlagen. Een spouwmuuronderzoek kan helpen om te bepalen of er voldoende isolatie aanwezig is en of er eventuele verbeteringen nodig zijn.


3) Aanbrengen spouwmuur isolatie:  middels het onderzoek kunnen wij de eventuele spouwbreedte bepalen en daarmee de ruimte die geïsoleerd kan worden met spouwmuur isolatie. In sommige gevallen kunnen er subsidies beschikbaar zijn voor het uitvoeren van verbeteringen aan de spouwmuur, zoals het toevoegen van extra isolatie. 

A.   Isolatie onderzoek Spouwmuur (buiten)

Door onvoldoende inzicht te hebben in de aanwezige isolatie kan ook lastiger worden bepaald waar en op welke wijze het isolatieniveau van de woning kan worden verbeterd. Het isolatieonderzoek biedt uitkomst.

 

Tijdens dit onderzoek wordt de staat en aanwezigheid van isolatie in de spouwmuur bekeken. Dit wordt gedaan door meerdere gaten te boren in de buitenmuur en hier een kleine camera
(endoscoop) naar binnen te brengen. Na het onderzoek ontvangt u een rapport met
bijbehorende inspectiefoto’s.

isolatie onderzoek

B.   Isolatie onderzoek Voorzetwand (binnen)

Tijdens dit onderzoek wordt de staat en aanwezigheid van isolatie in de voorzetwand bekeken. Dit wordt gedaan door een gat in de voorzetwand te maken en een kleine camera (endoscoop) naar binnen te brengen. Na het onderzoek ontvangt u een rapport met bijbehorende inspectiefoto’s.

Voorzetwand isolatie onderzoek

Tarief isolatie onderzoek

*Op aanvraag