Energielabel


Labelverbetering is een vastgoedadviesbureau met een veelzijdig dienstenpakket. U kont onder andere bij ons terecht voor een Energielabel voor Woningen en Bedrijfspanden, eventueel in samenhang met een verbeteradvies. Het verbeteradvies(rapport) maakt inzichtelijk welke maatregelen u kunt nemen om het label te verbeteren. 

Woningen
Gaat u uw woning verkopen en heeft u geen geldig Energielabel? En / of klopt het label niet meer doordat u uw huis energiezuiniger heeft gemaakt? Dan moet u er zo snel mogelijk een aanvragen. Als de woning op Funda komt is er een geldig Energielabel verplicht. Schakel ons dus snel in! Waardoor het verkooptraject geen vertraging kan oplopen.
Werkgebied Energielabel aanvragen; Den Haag, Rijswijk, Delft, Westland, Nootdorp, Leidschendam, Rotterdam, Zoetermeer, Voorschoten, en Leiden.

Energielabel aanvragen

Bedrijfspanden
Tijdens verkoop, verhuur of oplevering van uw bedrijfspand is een geldig label verplicht. Denk hierbij aan kantoren, scholen, winkels, bibliotheken, ziekenhuizen, horecagelegenheden, sporthallen en supermarkten.  

Label C verplichting kantoor
Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal Energielabel C hebben. Wij kunnen u ondersteunen om aan de verplichting te voldoen. 
Daarmee voorkomt u een boete. En/of dat u uw pand niet meer als kantoor mag gebruiken (per januari 2023). Bovendien zorgt een zorgt een beter label doorgaans voor een lager energieverbruik. Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) heeft toegezegd actief te gaan handhaven op de verplichting. 

Verbeteradviesrapport
Wilt u, nadat er een Energielabel is opgesteld, de energieprestatie van uw woning of bedrijfspand (kantoor, winkel, school, etc.) verbeteren? 
Middels het verbeteradvies wordt in één oogopslag duidelijk welke maatregelen (bouwkundig en installatietechnisch) u kunt nemen om het label te verbeteren. Ons verbeteradvies (rapport) bestaat uit scenario’s, maatregelpakketten en een doorrekening wat deze maatregelen voor het label betekenen.

VvE verduurzamen
Bent u een
VvE en wilt u een verbeteradvies? Neem contact met ons op, wat de mogelijkheden zijn. Het verbeteradvies van Labelverbetering voldoet aan de eisen van het Energiebespaarfonds (SVN).