Energieprestatie advies

Een energie bespaar advies (energieprestatie advies) is een onmisbaar rapport voor iedereen die zijn of haar woning energiezuiniger wil maken. Het rapport geeft inzicht in de energieprestatie van de woning en bevat concrete aanbevelingen voor verbetering. Op basis van het energieprestatieadvies kunnen energiebesparende maatregelen worden genomen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Laat daarom voor uw woning (VvE en particulier) een energieprestatieadvies opstellen door een van onze ervaren adviseurs en start vandaag nog met besparen!

Voordelen
~ Waarde vermeerdering van uw VvE / woning
~ Verlaging van uw maandelijkse vaste lasten 
~ Energielabel verbetering
~ Goed voor het milieu  

Voor wie
Particulieren en VvE’s die willen besparen op energiekosten en de duurzaamheid van hun woning willen verbeteren, kunnen gebruik maken van een energie advies. Hiermee krijgen zij inzicht in de energieprestaties van hun woning en advies over mogelijke energiebesparende maatregelen.

Werkwijze energieprestatie advies
Een energieadvies is een onderzoek naar de energieprestatie van een woning. Het begint met een nulmeting waarbij de huidige energieprestatie van de woning wordt vastgesteld. Hierbij wordt gekeken naar de thermische schil en de installaties van de woning. Zodat het huidige Energielabel van de woning kan worden vastgesteld. Tevens wordt het werkelijke gas- en elektriciteitsverbruik van de woning in kaart gebracht. Tijdens de nulmeting wordt er een isolatieonderzoek uitgevoerd om te bepalen welke delen van de woning geïsoleerd kunnen worden en hoeveel energiebesparing dat oplevert. Daarnaast wordt er eventueel een thermografisch onderzoek uitgevoerd om warmtelekken in de woning op te sporen.

Subsidie voor VvE’s en particulieren

Na het onderzoek wordt er gekeken naar de subsidiemogelijkheden. Hierbij wordt bepaald welke subsidies er beschikbaar zijn voor de geadviseerde maatregelen. Als er besloten wordt om de maatregelen uit te voeren, dan kan een aannemer of installateur worden ingeschakeld om de maatregelen uit te voeren.

Na uitvoering van de maatregelen kan het verbeterde Energielabel worden geregistreerd. Uw woning verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de bewoner. Een energieadvies is daarom zeker de moeite waard voor zowel particulieren als VvE’s die willen besparen op energiekosten en hun woning duurzamer willen maken.

energie advies

Tarief energie advies

*Op aanvraag

Waarde vermeerdering
Uit onderzoek blijkt dat een woning of bedrijfspand met een goed Energielabel meer waard is, vergeleken met hetzelfde object met een minder Energielabel. Een gebouw met een goed label heeft doorgaans energiezuinigere installaties en een goed geisoleerde thermische schil. Daardoor zijn de energiekosten vaak lager en bij verkoop / verhuur is het object meer waard. 

Energielabel waarde vermeerdering
Energielabel waarde vermeerdering