Energieprestatieadvies

Wilt u, nadat er een Energielabel is opgesteld, weten hoe u de energieprestatie van uw woning of bedrijfspand (kantoor, winkel, school, etc.) kunt verbeteren? Of heeft uw kantoor een Energielabel D of lager? Maak gebruik van een energieprestatie-advies (EPA). Het energieprestatie-advies bestaat uit een verbeteradvies of een maatwerkadvies. Hieronder leest u het verschil tussen beide.

Verbeteradvies 
Met het verbeteradvies wordt in één oogopslag duidelijk welke maatregelen (bouwkundig en installatietechnisch) u kunt nemen om uw Energielabel te verbeteren. Het verbeteradvies (rapport) bestaat uit scenario’s met maatregelpakketten en een doorrekening wat deze maatregelen voor het Energielabel betekenen.

Tarief Verbeteradvies
*Op aanvraag

Maatwerkadvies 
Een maatwerkadvies geeft u inzicht in de mogelijkheden, zowel bouwkundig als installatietechnisch om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen. U krijgt een rapport met concrete energiebesparende maatregelen, en daarbij inzicht in de mogelijke energiebesparing van elektriciteit en gas, de investering die nodig is en de daarbij behorende terugverdientijden.

Tarief Maatwerkadvies
*Op aanvraag

Waarde vermeerdering
Uit onderzoek blijkt dat een woning of bedrijfspand met goed Energielabel meer waard is, vergeleken met een zelfde object met een minder goed Energielabel. Een object met een goed label heeft doorgaans energiezuinigere installaties en een goed geisoleerde gebouwschil. Daardoor zijn de energiekosten vaak lager en bij verkoop / verhuur is het object meer waard. 

Energielabel waarde vermeerdering
Energielabel waarde vermeerdering